2011. október 18., kedd

The Sims 2 Kritika! (vélemény)

A The Sims nevű játék mára már legendássá vált. Szinte minden embernek legalább egy epizódja megvan.
3 része jelent meg eddig és azokhoz hihetetlen sok kiegészítő. A kiegészítőkben kaphatunk bútorokat, autókat,
szórakozó helyeket, üzleteket stb. A The Sims 2-nél egyel jobban megcsinált a Sims 3 amiben már sokkal kézenfekvőbbek a dolgok. De most a Sims 2-t fogom elemezni. Az alaplemezen a rengeteg bútor, ház, és még sok minden közül választhatunk. Ez a játék nem azoknak a világa akik megszokták a lövöldözést és az izgalmakat. Én is közéjük tartozom de annyian meséltek erről a játékról, hogy muszáj volt kipróbálnom.
Hááááátt..... Tényleg nem az én világom. Először is zögezzük le, hogy magával a játékkal nem volt olyan sok bajom. Az még elviselhető volt. De én nagyon nem bírom a játékokban ezt a semmit tevést. Komolyan én az első 30p-ben eluntam magam. Jó tényleg sok dolgot belerak a játék, hogy izgalmasabb, élvezhetőbb legyen.
Pl. Elvisznek az ufók, betörnek a házba, tűz lesz, kirúgnak a munkahelyedről. Meg még elég sok dolgot is lehet benne csinálni. Csak azt nem lehetett volna jobban összerakni, hogy ne kelljen végig várni azt, hogy alszik az emberünk. Jó tudom volt gyorsítás, de amikor sokat kellett aludni az is unalmas volt. Meg az is amikor elment dolgozni, és én meg csak néztem a házat, és azt, hogy mennyi az idő. Na de térjünk rá a Grafikára. A Grafika az elviselhető. Néhol elég sablonos lett, de a legtöbb esetben kiállta a próbát.
Az irányítás elég szar, már bocsánat, hogy így fogalmazok. Azért mert csak úgy lehet menni az emberrel, hogy mindig oda kettintasz, ahova menni akarsz. Ez egy idő után elég idegesítő és fárasztó. Miért nem lehetetett ezt megoldani A, W, S, D billentyűkkel? A kamera nézet néhol idegesítő. Akkor leginkább amikor egy kis szobában van az embered, és nem tudod úgy fordítani a kamerát, hogy lássál is valamit. Az ötlete a játéknak egyébként kifejezetten tetszett. Egy ember életét fiatal korától, öreg koráig végig játszunk. De arra nem gondoltak a készítők, hogy egy idő után a napi tehendők unalmassá válnak. Pont mint az életben.
A játék jó, és akinek ezek a fajta játékok tetszenek, azt elfogadom. De azért elég sok hibája van, amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni. A Zenéről és a hangokról nem beszéltem. Sosem eleht látni, hogy az embereknek mozogna a szájuk. Amikor meg igen akkor is vagy a hang csúszott el. Vagy összevissza tátog.
A zenék rendben voltak. Hangulatosak, a játékba illő volt.
Összességében:

Hang/Zene:  10/7   (TÁTOGÁS)
Grafika:      10/8    ( Kamera nézet)
Játék Élmény:      10/6       ( egy idő után monotonná válik és unalmassá)
Irányítás:         10/7            (Elég rossz, hogy csak kattintással lehet lépegetni)

Ajánlanám-e?   Azoknak akik ezt a fajta játék stílust szeretik azoknak igen, főleg a kisebb korú gyerekeknek.
De aki a Fantasy, FPS, vagy egyéb játékokat tol az ezt soha ne vegye meg!  Ha meg mégis akkor is inkább a The Sims 3-at mert az valamivel jobb.

Következő alany:   Angry Birds

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne használj csúnya szavakat!