2011. november 22., kedd

Microsoft pont özön!

Szegény Microsoftra rájár a rúd mostanában, úgy tűnik az év vége közeledtével különösen figyelmetlenek a LIVE! hálózat munkatársai. Nem elég, hogy valamelyikük óriási botrányt okozott azzal, hogy véletlenül publikus kapcsolóval engedte ki a hálózatra a Mass Effect 3 fejlesztői bétáját, most újabb botrányos hibát vétettek. A Tblog beszámolója szerint, egy Xbox felhasználó kellemes meglepetésként élte meg, hogy egyik napról a másikra négymillió Microsoft pontot kapott ajándékba.
Ezek a pontok teljesítmenyekért kaphatók, vagy pénzért vásárolhatóak, és természetesen le iv vásárolhatjuk őket a LIVE! marketplace-en keresztül. A felhasználó tehát pár százezer dollár értékű pontot kapott, véletlenül. Sajnos nem ez lett a karácsonyi ajándék, mivel a Microsoft észrevette a hibát és másnapra elvette a pontokat… Szegény játékos, pedig mennyi mindent vehetett volna négymillió pontért…
A cikk a www.techline.hu-ról van

2011. november 20., vasárnap

Need For Speed The Run nagy csalódás

Mint azt megszokhattuk idén is kiadta az EA az évi Need For Speedét. Ha nagyon őszinték akarunk lenni akkor csak az első pár rész volt igazán jó. Underground, Most Wanted. Ezeket még úgy szeretni lehetett. Bár ezek is olyan egyszer végig viszem játékok. De az újabb részek hihetetlen csalódást okoztak az autós játékok kedvelőinek. A grafika az játékról játékra szebb lesz, a pályák is változnak: De ezeken kívül az újabb részek ugyanolyanok mint a régiek. A kocsiknak csak szebb grafikát adtak, és pár újat is beletettek. Viszont egy verseny teljesen olyan mint a régiekben. Csak egy különbség van. Az új 10.000FT a régi 1.000FT.
Ez azért nagy különbség, de észre lehetett venni például a Shift-nél, hogy hihetetlen gyorsan ment le az ára.
Bár a The Run-nál próbáltak újítani, hogy egy megrendezett jelenetben kilehessen szállni a kocsiból, és futkorászni azon, de nekünk szinte semmit nem kellett csinálnunk. Elképesztő unalmas és monoton. Szerintem az EA 2011-es leggyengébb láncszeme lett a The Run.

Az 576 alkalmazotta jól mondja!

Két gyerek megy be az 576-ba meglátnak egy egeret ami a kezedhez igazodik az egyik megszólal:
- Öcsém ez igazi kockáknak való
erre az 576 alkalmazotta megszólal
- Nem kockáknak, hanem Gamereknek!
XD

Veszélyben az Xbox játékosok!

Az Xbox játékosok sincsenek biztonságban a világhálón, az internetes bűnözők legújabban őket szeretnék átverni. Az elmúlt hónapokban számos felhasználó adatait szerezték meg különböző módszerekkel, melyek között az egyszerű átveréstől a jelszólopó vírusokig minden megtalálható.
Akár hitelkártya adataikat, összegyűjtött játékospontjaikat és megvásárolt játékaikat is elveszthetik azok az Xbox felhasználók, akik ingyenes Microsoft pontok reményében illetéktelen kezekbe adják felhasználónevüket és jelszavukat. A pénzért megvásárolható Microsoft pontok fizetőeszközként szolgálnak az Xbox játékkonzolhoz különböző kiegészítő tartalmakat árusító Xbox Live felületen. Az internetes bűnözők megszerzik a játékosok belépési adatait, így hozzáférhetnek azok személyes és hitelkártya adataihoz, elkölthetik a Microsoft pontjaikat, de akár elvehetik az elsősorban presztízsértékű játékospontjaikat (gamerscore) is.
Átvert játékosokAz elkövetők legtöbbször ingyenes pontokat ígérnek a gyanútlan felhasználóknak. Az adathalász weboldalakra irányító üzenetek sokszor játék közben, maguktól a játéktársaktól érkeznek, de a YouTube-on is számos hamis útmutatót találhatunk. Az egyik ilyen film keltette fel az ESET NOD32 vírusirtót forgalmazó Sicontact Kft. munkatársainak figyelmét is. „A videó egy úgynevezett Free Microsoft Points Generator alkalmazás letöltésére buzdítja a felhasználókat. Ez azonban nem ad ingyenes pontokat, viszont egy vírust telepít a számítógépre” - emelte ki Kiss Zoltán számítógépes biztonsági szakember.
Sokszor még ennyire sincs szükség, hogy becsapjanak minket. A klasszikus átverés esetében az elkövetők egy szimpla weboldalt készítenek, melyen reklámozzák, hogy amennyiben megadjuk Xbox Live belépési adatainkat, akkor felhasználói fiókunk számlájára ingyenes Microsoft pontokat írnak jóvá. Ha valaki bedől az ígéretnek, azt tapasztalhatja, hogy már nem tud játékkonzoljával csatlakozni a Live szolgáltatáshoz, mert megváltoztatták jelszavát.
Összetettebb módszer, amikor a bűnözők ingyenes Microsoft vagy játékospontokhoz kódokat generáló alkalmazásnak álcáznak adathalász programokat. A felhasználó lefuttatja a károkozót tartalmazó fájlt, majd csalódottan veszi tudomásul, hogy a generált kód segítségével nem jut pontokhoz. Eközben saját maga telepített egy adathalász programot a számítógépére, mely adatait továbbítja a bűnözőkhöz. Azt, hogy mennyire hiszékenyek vagyunk, mutatja, hogy olyan hamis weboldallal is találkozhatunk, mely felhívja a figyelmet arra, hogy az „ingyenes pontgenerátor” használata közben ki kell kapcsolni a vírusirtó szoftvert. 
a hír a www.techline.hu-ról van

2011. november 19., szombat

Top 10 FPS játék 2011

10.  Homefront
9.     Bulletstorm
8.      Brink
7.      Bodycount
6.      Dukem Nukem Forever
5.   Deus Ex: Human Revolution
4.   Crysis 2
3.   Uncharted 3
2.      Battlefield 3
1.      Call Of Duty Modern Warfare 3

A napi kérdés

Mit gondolsz a Need For Speed Run-ról?

Ez most komoly?

Egy barátom mondta, nem hittem el. Felmentem a Youtubera és rákerestem. Először azt hittem káprázik a szemem de igaz volt. A Youtubeos videók közül tényleg ennek volt a legnagyobb nézettsége. Ma 661 millió de holnapra már lehet, hogy már több lesz. Gondolom sokan rájöttek már, hogy a világ egyik legrosszabb számáról beszélek. Justin Bieber - Baby. Ezzel a számmal megdöntötte a legnagyobb nézettség rekordját, és mondhatni ezzel futott be. Bár a számot sokan utálják. És az emberek negyede csak kíváncsiságból kattintott a videóra. De azért mégis a 661 millió az 661 millió. Az már más kérdés, hogy csak 991ezer ember likeolta és 2 millióan Dislikeolták. Ez azt mutatja, hogy az emberek mégis csak szeretik a jó zenéket. Király!
Justinnak-e hihetetlen slágere után, amit minden tini pár hónapig kántált még elég sok következett. Amik szerencsére már jobbak voltak mint az első slágere. Az utolsó hír amit hallottunk Justinkáról, hogy Selena Gomezzel jár de ez úgy látszik a világot nem foglalkoztatja, úgy hogy minket sem. A videót egyébként másfél év alatt nézték meg ennyien ami ismét egy rekord.

2011. november 18., péntek

Egy kis segítség Facebook oldal tulajdonosoknak

A lego 2006-ban kétségbe esett!

 A Lego az 1930-as években kezdődött, de mára már szinte nincs olyan dolog amit ne lehetne kirakni legoból.
A cég nagyon sikeres vállalatnak tűnhet ami igaz is, ám egy dologról sokan nem tudnak. 2006-ban a vállalat vezetői kétségbe voltak esve azért mert a gyerekek szívesebben játszottak otthon a számítógépeiken mint a szobájukban a legokkal. Ez meglátszott a bevételen is, pontosan nem tudni, hogy mennyivel csökkent a bevétele a Legonak de nem kevéssel becslések szerint. Erre a váltságra azt találták ki, hogy valamelyik elektronikával foglalkozó céggel szerződést kötve, egy Lego robotot találnak ki aminek a fej részében egy kicsike chip(ez helyettesíti az agyat) van és azt a chippet megbütykölve bármit a lego robot fejébe lehet tölteni. Adatokat, instrukciókat szinte bármit. Például megtudta azt csinálni, hogy betesz egy Pendrive-ot a számítógéppe és amikor a számítógép előtt ülő befejezte vele a munkát kihúzta. Egyébként elég sok iskolában van szó szerint lego óra, amin ilyen robotokat készítenek. persze nem olyan profikat mint az eredeti, de hasonlókat.
Ebből is látszik, hogy az elektronika manapság mindent visz. Az emberek egyre fiatalabb koruktól kezdenek el játszani valamilyen játékon, jó lehet ez a Traktor Simulator de azért az is játék.
Ha az egyéb játékokkal foglalkozó cégek nem tesznek valami nagyot mint a lego hamar csődbe mehetnek

10 Tipp a klánalapításhoz

1. Ne egyedül kezd el mert nem fogod bírni egyedül
2. Legyenek a játékon belül kapcsolataid
3. Legyen egy jó ütős neve a klánodnak
4. Ha már többen vagytok csinálj honlapot, ha nem akarsz vele sokat foglalkozni akkor legyen mlapos
5. Ha már Waroztok akkor csinálj egy szervert ahol gyakorolhattok
6. Ami előtt felveszel valakit győződj meg arról, hogy a klánodba való
7. Legyen Steamed vagy Xfire-d
8. Ne oltogassad klántársaidat, és ők se téged
9. Trevezzétek meg a játékon belüli stratégiátokat
10. Ne legyetek túl sokan a klánban

Minecraft 1.9 jön!

2011. november 17., csütörtök

Fürdők Éjszakája most szombaton!

Ha neked is lefagyott a tudjátok mitek a Meex álltal szervezett Fridge fesztiválon, akkor a Fürdők Éjaszakáján a helyed. Ha Szombatonként bulizni szoktál, miért ne tennéd ezt a vízben? Akár még a szabad ég alatt is.
A szerintem elég gagyira sikerült reklámmal hirdetett Fesztivál 5 helyszínen 22:00-3:00-ig tart.
A fő támogatója a Burns. Ezt az eseményt most pont nem a Meex csinálja, de mindenki tudja, hogy a téli fesztiválokban ők a befutók. Ahogy lenni szokott még idén két újabb Snowboard & Ski fesztivált szerveznek.
De addig is most Szombaton bulizzunk a meleg vízben, a fagyos éjszakában.

Vicces idézet

Csajok nektek ellopta már a pasitokat ennek a járványnak a harmadik felvonása?

Kinevezték az Apple új elnökét

Az októberben elhunyt Steve Jobs utódja az Apple cég elnöki tisztjén Arthur Levinson lesz, aki tizenegy éve tagja a vállalat igazgatótanácsának.
A hatvanegy éves szakember a biotechnológiai fejlesztésekkel foglalkozó Genentech cég elnöke, és tagja a társaság kutatási stratégiáit meghatározó bizottságnak is. Levinson 2000 óta tagja az Apple igazgatótanácsának, amelyben tagja volt minden stratégiai lépéseket meghatározó albizottságnak is. Az Apple cégnél az elnöki pozíció Steve Jobs, a cég társalapítójának október 5-i elhunyta óta volt betöltetlen. Betegsége miatt Jobs még augusztusban lemondott a társaság elnök-vezérigazgatói tisztségéről, de elnöki pozícióját haláláig megtartotta.

Tim Cook, az Apple nemrég kinevezett új elnök-vezérigazgatója szerint Arthur Levinson szaktudásával már számos területen hozzájárult az Apple sikeréhez az elmúlt tizenegy évben. Maga Levinson kinevezéséről úgy nyilatkozott, hogy rendkívül büszke arra, hogy egy olyan vállalat elnöke lehet, amelynek fókuszában az áll, hogy folyamatosan megújítsa magát.

Társalapítójának halála óta a vállalatot kiemelt figyelem övezi, mert sokan úgy gondolják, hogy az Apple csak Steve Jobs vezetése alatt válhatott ilyen komoly piaci szereplővé. A társalapító elhunytát követően a legtöbb elemző arra számít, hogy a cég elnök-vezérigazgatója jóval kisebb kontrollt gyakorol majd a cég egyes részlegeire mint Jobs, aki szeretett mindenben maga dönteni.

Cikk a www.origo.hu-tól származik

2011. november 16., szerda


Halo Anniversary Campaing Demo! Angol Kommentárral!

Top 10

A hamis Facebook profil bűncselekmény!

Az amerikai iagszágügyi minisztérium ragaszkodik ehhez a szabályozáshoz, bár sok kritikát kapott.
Nekem nincs Áll Facebook profilom, de nagyon sok embernek van. Szóval ha nem akartok "bűnözők" lenni akkor azokat töröljétek ki minél előbb. Oké lehet, hogy ez nem nagy bűncselekmény. Sőt lehet, hogy egyesek szerint nem az. De gondoljunk annak a személynek a helyzetébe akiről hamis Facebook profilt csináltok.
AKi nem csinált az ne vegye magára. Szerintem nem ilyenekre kellene használni a Facebookot. Azok után, hogy a Face rengeteg profilt törölt, mert vagy túl durva +18-as vagy hamis fiók volt.
Az, hogy nem lehet hamis Facebook profilt csinálni most már hivatalos!

2011. november 15., kedd

Megjelent a Halo Combat Evolved

A Halo legújabb része ma jelent meg a boltokban. Az 576 üzletlánc reméli, hogy ma már mindenki azzal fog játszani. De én inkább maradok a COD-nál. Nekem valamiért nem jön be ez a Fantasy, űrlényes stílus, jobban szeretem azt ha valami élethű, de úgy hogy nem egy kitalált lény, hanem egy ember.
De ha valaki szereti a Fantasy-t annak ajánlom. Érdemes kipróbálni!

2011. november 14., hétfő

Miért vagyunk ebben gyengék?

A magyar játék ipar soha nem volt erős. Nem tudunk olyan játékot felmutatni amivel Magyarországon kívül bárki játszott volna. Talán ha tényleg kiakarnák emelni egyet az a King Arthur nevezetű játék lenne. Annak a grafikája rendben volt, történet is, hangok is. De a boltokban ehhez képest napról napra kevesebbet ért.
Mígnem úgy 5 hónappal a megjelenése után már nem is lehetett kapni.
Ez a sors vár minden magyar játékra?
Az hogy, a feledés homályába merül mint szinte az összes magyarok álltal fejlesztett játék.
Ma i kérdésünk ezzel kapcsolatban:
Hány éven belül fog fellendülni a magyar játék ipar? (válaszokat kommentbe)

Skype. Nagy a létszám

A Skype nevezetű programra, amelyet Niklas Zennström és Janus Friis fejlesztettek ki 2005-ben mára már világhírű lett, közel 10 millió felhasználó, akik már az összes Facebook-os ismerősüket egy gombnyomással bejelölhetik Skype-on. Rengeteg alkalmazás van rajta, és nemcsak webkamerán keresztül tudjuk egymást figyelni, hanem az ismerősünk monitorát is. Ilyen nincs az MSN-n, és ezekért a plusszokért választják sokan a Skype-ot.
Barátunk telefon számát is meglehet már adni ami egyes helyzetekben nagyon praktikus. 
10 millió felhasználó egy ilyen beszélgetős programon 6 év alatt nagyon soknak számít. Más kérdés, hogy a Facebook 8 év alatt 800 millió felhasználóval dicsekedhet. De sokan mondják, hogy a Facebook mára már egy 
internet az internetben-re nőtte ki magát.

Semmiből milliárdos

Történt egyszer 2005-ben, hogy egy embernek Alex Tew-nek kipattant a fejéből a hihetetlen egyszerű,
 olyan ötlet amiért nem is kellett szinte semmit csinálnia. A honlap kész volt márcsak hírdetni kellene gondolhatta magában mikor az egy millió pixel felkerült a netre. Az ötlete az volt, hogy egy pixel egy dollár. Mivel egy millió volt ez egy millió dollárt jelentett volna neki. Valahogy megtudta csinálni azt, hogy olyan nagy feneket kerített ennek az egésznek mintha egy háromfejű babát látott volna. A cégek tucat számra vásárolták fel a pixeleket a honlapon mígnem 2006 februárja körül elkelt az összes. Ez azt jelentette, hogy közel 5 hónap alatt gazdagodott meg ennyire. Ami nem kicsit hihetetlen egy 21 éves embertől. Ez egyébként egy média történelmi esemény is volt, pont azon ok miatt amit előbb említettem. A semmiből ilyen fiatalon ilyen sok pénzt csinálni szerintem is média történelmi esemény. Ő volt a világ legfiatalabb milliárdosa. Mígnem Mark Zuckerberg elvette tőle ezt a címet a Facebook-kal. Amelynek mostmár közel 800 millió felhasználója van. Alex Tew-nek egyébként volt még egy ilyen ötlete de abból pénzt nem keresett. A neve az volt PIxelotto. Ami ugyanúgy működött mint a másik honlapja: http://milliondollarhomepage.com/
Csak itt a kihírdetett határidő után egy nyertest sorsoltak ki 153 ezer dollárt vitt haza. Egy Texasi K.Moguche nevű ember nyerte meg. Ez a története egy olyan embernek eki a semmiből lett milliárdos.

2011. november 13., vasárnap

Fridge fesztivál

A Fridge Fesztivál a mai nappal véget ért. A Monster Enegry Drink álltal szponzorált, és MEEX álltal szervezett fesztiválon többek között a Pendulum, Fluor, Compact Disco, stb.Rengeteg programmal várta egész nap az érdeklődőket a hősök terénél a fesztivál. Többek között felállítottak egy hatalmas sí és snowboard pályát.
De az Xbox is ott volt egy hatalmas kivetítővel, amin kilehetett próbálni a Forza Motorsport 4-et.
Amikor éppen nem egy előadó lépett fel, akkor nyomatták a mostani slágerek remixeit és eredeti verzióit.
A SnowBoard és a sí versenyek is véget értek, amiken különféle trükköket láthattak a nézők. Tavaj is volt egy ilyen fesztivál szintén a Monster álltal sponzorált. De akkor a Műcsarnok parkolója volt a helyszín.
Szombaton elég hideg volt de az nem gátolta a fesztivál menetét. Míg a Vajda Hunyad várban a fiatalabb korosztálynak Márton napi mulatság volt addig a tinik, és a felnőttek a Fridge-n élvezhették a hétvégét.
Jó hétvége volt legyen még ilyen több is!

Feltörték a Steam-et

Hekkertámadás érte a világ legnagyobb, számítógépes játékokkal foglalkozó boltját és online játszóterét, a Steamet. A 35 millió regisztrált felhasználóval (köztük a becslések szerint több tízezer magyarral) rendelkező Steam fórumain észlelték az első gyanús jeleket november 6-án vasárnap, majd hamarosan kiderült, hogy a rendszer fő adatbázisához is hozzáfértek a támadók. A bolt mögött álló cég, a Half-Life és Counter-Strike játékokkal világhírűvé vált Valve vezérigazgatója, Gabe Newell az átmenetileg lekapcsolt fórum főoldalán közölte a rossz hírt a játékosokkal.
A legfrissebb információk szerint egy olyan adatbázist ért támadás, amiben felhasználónevek, jelszavak, az eddigi vásárlások listái, emailcímek, számlázási címek és bankkártyaszámok szerepeltek. A Valve szerint erős titkosítás védte az érzékeny adatokat, két olyan kódolási eljárást (hash és salt) is alkalmaztak, amelyek elvileg egyirányúak, vagyis nem lehet előállítani a titkosított adatokból az eredeti jelszavakat és kártyaszámokat. Gyakorlatilag azért léteznek trükkök az ilyen kódok megfejtésére is.
Egyelőre nem tiszta, hogy az adatbázisnak mekkora részét töltötték le a támadók, mindenesetre a Valve azt kéri minden felhasználójától, hogy figyeljen oda minden gyanús pénzmozgásra a kártyáján, és a biztonság kedvéért változtassa meg a Steam-jelszavát, főleg akkor, ha az megegyezik a fórumon használt jelszavával. A cég egyébként idén tavasszal vezette be a Steam Guard nevű rendszert, ami emailes megerősítést kér a felhasználótól, ha az a megszokottól eltérő ip-címtartományból és új gépről próbál bejelentkezni a rendszerbe.

Minden rekordot megdöntött a Modern Warfare 3!

Kedden dobták piacra a Call of Duty: Modern Warfare 3-at. Az Activision kiadó az első 24 órában csak az amerikai és angol piacon 400 millió dolláros (90 milliárd forintos) bevételt könyvelt el. Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója elmondta, hogy a játék eladási számai még a legnagyobb hollywoodi kasszasikerek a Star Wars és a Gyűrűk ura sorozatokat is felülmúlta. Megjelenése napján 6,5 millió példány fogyott belőle. A számítógépes játékok közül az eladási listák második helyén a Black Ops áll 360 millióval, a harmadikon pedig a Modern Warfare 2 310 millióval.
A Forbes magazin cikke hozzáteszi, hogy ez nem rossz teljesítmény egy olyan szórakoztatóipari ágazatban, ami még csak harminc éve létezik.
A játék már az előrendelési rekordokat is megdöntötte, és a megjelenéskor világszerte 1,5 millió játékos várakozott a boltok előtt, hogy minél előbb megvehesse.

Elkészült az első reklám!

2011. november 11., péntek

A nap idézete:

"A számítógépes játékok nincsenek hatással a gyerekekre. Ha gyerekkorunkban hatott volna ránk a Pacman most sötét helyeken rohangálnák, tablettákat rágcsálva, elektronikus zenére..."
Idézet a biglajk.com nevű oldalról  

Tartalom küldés:

Sziasztok. Gondolom ti is úgy vagytok vle, hogy szívesebben néznétek olyan oldalt, ahol a saját írásaitok látszódnak. Ezt itt megteheted. Küldhetsz be Kritikát, Véleményt, Tutorial videót, kérdést, letöltési linket amik másoknak hasznosak lehetnek. Csak egy dolgot kell tenned: Írnod a jatekkritikak@freemail.hu-ra.
ÉS mi minden kategóriában naponta egyet kiválasztunk és kitesszük a honlapra. Sőt még a kategórián belüli heti legjobb beküldőt is kiválasztjuk. A Top 10 kategóriába a heti megadott játékokra lehet szavazni kommentben vagy e-mailben. A fönt megadott címen. Az újonnan induló kategóriánkon a Chat-en megoszthatjátok egymással játék beli élményeiteket. Kérdéseket tehettek fel. Vagy a honlappal kapcsolatos észrevételeiteket írhatjátok le.
Amikből mi tanulhatunk, és hibáinkat kijavítva, érdekesebbé, jobbá tehetjük az oldalt. A honlap adminja is lehetsz De több információért olvas el az "Admin Jelentkezés" című bejegyzést. De ehhez még annyit hozzátennék, hogy ahhoz, hogy adminok legyetek beszélnetek kell, a honlapról barátaitoknak. Vagy írnotok neki.
Üdv: Admin

Mi veri a CODOT?

Vannak Battlefield, Counter Strike, Medal Of Honor rajongók. De a Call Of Duty-sok többségben vannak.
Sokan azt gondolták, hogy majd idén a Battlefield lesöpri a CODOT a dobogórol. De ez nem így lett.
Az emberek sokkal szívesebben játszanak pörgősebb játékokkal, nem pedig olyanokkal amik a Campelésre épülnek. Az EA egy új játékot jelentett be ami idég már kikerül a polcokra. A játék a Team Fortress átdolgozott verziójának tűnik. A címe: OverStrike. A Trailer-ből ítélve egy felnőtt Pixar grafikával megáldott játék lesz.
Az Ea-t egyébként sokan kritizálják azért mert csak folytatásokat ad ki. De azokat is viszik mint a cukrot.
Idén is megismerkedhettünk a játék ipar kisebb cégeivel. Például a THQ-val ami piacra dobta a Homefront nevezetű játékot. Ami elég sok kritikát kapott. De nekem személy szerint tetszett. A többi nagy cég abban reménykedik, hogy majd jövőre tud valami olyat produkálni ami leveri a Call Of Duty-t a dobogóról.
De ez még csak ábránd. Hiszen a Treyarch már nagyban dolgozik a jövő Novemberben kiadni készülő játékán.
Azt még nem lehet tudni, hogy ez az új rész egy újabb Call Of Duty mellék ágat indít el. Vagy folytatja a Black Ops-ot. Az biztos, hogy jobbnak kell lennie mint az előzőnek. Ami sok Call Of Duty rajongó számára csalódás volt. Azt mondják: "Nem volt az igazi". AMi részben igaz is. Mert ez nagyban különbözött az eddig megszokottaktól, ami sokaknak nem tetszett. Szerintem a Call Of Duty is már fogyóban van az ötletekből, hiszen sokan, engem is beleértve azt mondják, hogy a régebbi részek voltak még a legjobbak.
Én is a mai napig előveszem és szívesen játszok a Call Of Duty 2-vel. Nem úgy mint a Bulletstormal amit egy nap alatt meguntam. De lehet, hogy ez a varázsa a COD-nak. Nem lehet megunni. De ez itt a kérdés:
Mi verheti a CODot?

Metin 2 népszerű Privát szerverek Link Lista!

JacsakMt2:
http://jacsakmt2.ucoz.hu/

Pumt2 Privát szerver:
http://www.pumt2.info/index2.php

Metin 2 Supreme:
http://www.mt2supreme.info/

Metin 2 Eternity:
http://eternityonline.info/

Metin 2 Guabina:
http://www.metin2server.com/

Metin2 Explosive Gaming:
http://metin.explossivegaming.com/

Global Metin 2: (román szerver)
http://global-metin2.forumz.ro/

Metin 2 The Secret Society: (angol)
http://metin2-server.xp3.biz/index.html

Metin 2 Mester:
http://metin2mester.hu/forum/

BizancMT2: (hamachis)
http://www.bizancmt2.eoldal.hu/

DDMT2 magyar privát szerver:
http://metin-pserv.hupont.hu/11/ddmt2-magyar-privat-szerver

Chronos Metin2:
http://chronosmetin2.hu/

Metin 2 (sima):
http://www.metin2.hu

Call Of Duty Modern Warfare 3 Kritika!

A játék, amelyre az emberek hónapok óta várnak. Kedden megérkezett. Én már kijátszottam és ezért tudok
írni róla kritikát. A történet fergeteges a második epizód végétől folytatódik. De akit érdekel részletesebben
kattintson a linkre: http://forum.starcraft2.hu/viewtopic.php?f=10&t=1867
Kb. annyi pályája van mint az MW1-nek és az MW2-nek. Akik még nem játszották ki , és nem akarják megtudni a játék végét azok, ugorják át a következő 3 sort.
A végén végre sikerül megölni Makarovot. "végre"? Hisz ez a Modern Warfare sorozatok végét jelenti.
A 3 részen át Makarovot kergettük, és most vége. Szerintem ennyivel nem zárhatják le, de majd meglátjuk.
Sajnos az egyik bajtársunk is meghal, akivel már régóta harcoltunk. Soap.

Na de rátérek a Grafikára. MW2-étől annyira nem különbözik, de hihetetlen látványos a Single Playerben.
A Multiban már annyira nem. Nem nagyon BUG-os, de kisebb bakikat észrevettem benne. "repülő fegyver, levegőben álló ember". De lényegében nagyon jól megcsinálták. Az emberek artikulálnak a párbeszédeknél.
Komolyan szinte olyan mintha filmet néznénk. CSak szerepelünk benne. A hangokkal és a zenékkel teljes mértékbe megvoltam elégedve. Mind a szinkron, lövés, robbanás, lihegés, hangok nagyon élethűek voltak.
Ebbe ha nagyon akarok se tudnék belekötni. A Menüről direkt nem beszéltem, hiszen ugyanúgy néz ki mint az MW2-é. Az irányítás a megszokott, nem raktak bele semmi csavart. Bár azt észrevettem, hogy a Beállításokat egy kicsit leegyszerűsítették. De ez nem baj. Mert azért az előző részekben volt egy pár fölösleges beállítás. A Special Ops Mod-ba most raktak egy új fajta modot. Ami pedig a Survival. Ez az egy nem tetszett annyira a játékban. Egy idő után unalmas lesz. A Black Ops Zombie Mod ennél a Plussz modnál sokkal jobb volt. A Multiplayer fantasztikus, Változatos pályák, fegyverek. És ugyanolyan pörgősre sikerül mint az előzőeké. Ez az egyik oka annak, hogy jobb játék mint a Battlefield 3. Annak nagyon lassú lett a Multiplayere. De itt futnod kell mindig, hogy életben maradj. A pályás se túl nagyok se túl kicsik.
A játékot alig lehet abba hagyni mert a székhez tapasztja az embert. Mind a hihetetlen történetével, mind a Mutliplayerrel. Összességében:

Irányítás: 10/10
Grafika: 10/9,5 (kicsi bugok voltak benne)
Játék Élmény: 10/9,5 ( Survival mod)
Hangok/zene: 10/10
Történet: 10/10

Ajánlanám-e? MIndenképpen, ha valaki nem akar rá pénzt költeni akkor menjen át valakihez és játszon ott rajtta mert nagyon jó!


2011. november 10., csütörtök

Katonás viccek

Két katona nagy ládát cipel a falu végén. Odamegy hozzájuk egy vénasszony, és megkérdezi tőlük:
- Mi van ebben a ládában?
- Az hadititok.
- De azért látom, hogy jó nehéz lehet.
- Hát persze! Tele van rakétákkal.
A laktanyában kolerajárvány tör ki. A vezetőség elrendeli, hogy figyeljék a mellékhelységet. Egyik éjszaka Kovács közlegényt felverik az álmából:
- Azzonal jöjjön velünk, mert maga kolerás!
- Honnan veszik?
- Megfigyeltük, hogy tizenegyszer ment egymás után a mellékhelységbe.
- Az igaz, de tízszer foglalt volt.
A feldühödött tábornok összetrombitáltatja a helyőrséget, és közli, hogy amennyiben huszonnégy órán belül nem kerül elő a felesége eltűnt gyémántgyűrűje, mindenkit hadbíróság elé állíttat. Izgatott kutatás indul meg minden eredmény nélkül. Végül a beijedt katonák beráncigálnak az utcáról egy dülöngélő részeget. Az persze tagad mindent. Hogy gyorsabban haladjanak a "nyomozással", fejjel lefelé belelógatják az udvar közepén lévő kútba. Mindhiába. Már éppen fel akarják adni, amikor az éppen felhúzott csöpögő áldozat mégiscsak megszólal:
- Fiúk, tényleg hívjatok inkább valami búvárt. Én akárhogy meresztem odalent a szemem, nem találok semmit.

10 tipp a Sniper puska használatához

1. Mindig legyél felkészülve a lövésre. Ne várjon felkészületlenül ha hirtelen lőni kezdenek rád
2. Fölöslegesen ne lőj mert csak észre vesznek
3. Menj biztosra!
4. Ne maradj túl sokáig egy helyen.
5. Közelharcban légy gyors és próbálj meg Quick Scope-val lőni
6. Az UAV segítségével próbáld meg kilőni az embereket
7. HA találsz egy jó helyet ahol már sok embert megöltél. Próbáld biztosítani
8. A Marathon képességet rakd be, jó ha eltudsz futni szorult helyzetben.
9. Ha becéloztad az ellenséget ne várj sokáig hanem lőj egyből!
10. Legyél magabiztos, és határozott!!

Tutorial - Hogyan kell letölteni a Youtuberól mp3 formátumban egy videót

2011. november 9., szerda

tudták?

A Call Of Duty Black Ops ekadási rekordot döntött még a boltkoba kerülése után 10 nappal.
A játék csaknem 650 millió dollárt hozott a készítőknek az első héten. Gomdoljunk bele, hogy akkor mennyit kereshettek vele összesen. Az mw2 után ami a Guiness rekordok könyvébe került a Black Ops is. De vajon az MW3 is ott lesz?

MW3 Multiplayer első benyomás

a cod multiplayere mint ahogy már tegnap leírtam, annyira nem változott az mw2 és az mw1-étől.
aőt még aztz is megmerem kockáztatni, hogy talán kevesebb is a fegyver mint az mw2-ben. De a pályák változatossága és a módók sokasága nagyon élvezetessé teszi a játékot. Csak magyarokkal rak minket egy serverbe. Először azt hittem véletlen de aztán rájöttem, hogy direkt van.
NAgyon sok ember játszik a játékon tehát, játékosokból nincs hiány.Eddig csak olyan buggokkal találkoztam, hogy a hulla keze a falban van. Vagy egy kicsit belesüllyed a földbe.
lényegében a játék hozta azt amire az emberek számítottak. NAgyon jó kis játék.
Érdekesség: A játék árát a boltok felemelték amikor látták mennyi érdeklődő van iránta.

Már dobálják a késeket ezerrel...

2011. november 8., kedd

PLS

Sziasztok olvasóim! Egy kis segítségre lenne szükségem. Már régóta keresem a Call Of Duty 3-at Xbox-ra de már sehol sem árulják, De ha valakinek van egy leadó Xbox platformra megjelent COD 3 akkor írjon a
jatekkritikak@freemail.hu-ra Köszönöm!

Második kérdés

Szerintetek rosszak a HP laptopot?

MW3 első benyomás!

Kijött az a játék amire a rajongók már hosszú hónapok óta várnak. A fanatikus rajongók már éjfélkor megvehették és nyomhatták a játékot egész nap. Természetesen én is megvettem olyan 15 óra körül.
Xboy platformra vásároltam meg és már nagyon vártam, hogy kipróbáljam. Kb úgy 4-7 Single Player pályát játszottam végig, elkell mondanom nagyon változatosak voltak. Az első 2 pálya New York utcáin zajlik aztán meg a víz alatt. Már az első pályákon irányíthatunk játművet, harcolhatunk tengeralatjáróval, megöl minket Makarov és lezuhanunk egy repülő géppel. Elég jól hangzik. Aztán elkezdtem Multiplayerezni ami igen csak jó.
Bár az MW2-étől nem nagyon különbözik. Mégis pályák és a fegyverek és a módok mások.
De egyenlőre ennyit mondok a játékról. Ha kijátszottam a SInglePlayert jön a vélemény!

2011. november 7., hétfő

Fifa 11 Kritika!

A Fifa 11 a legendássá vállt Fifa sorozat egyik epizódja. Mint azt megszokhattuk, minden évben egyszer kijön egy újabb Focis játék az EA-től. Ez az alkalom mindig Szeptember és November között van.
A játék a Football Fanok és a kisebb 7-11 éves korosztályig terjedő gyerekeknél elterjedt. Persze sok felnőtt is megveszi, de ők tapasztalataim szerint nem játszanak vele sokat. A játék nagy utat tett meg a 96-os és a 11-es Fifa között. Bár az utolsó 3 részben. Csak kisebb apróságokat változtattak a játékon. Ez szinte olyan mintha egy játékot megvennénk 3-szor. Mivel szinte csak a kommentátorok mondanak újdonságokat. Vagy néha bejátszák az edzőt ahogy örjöng. Az Xbox és a Playstationra megjelenő újabb Fifáknál már izzadtság is látszódik az embereken. De ez nem befolyásolja a játék menetét. Bár raktak be pár új módot. De hát végül is a foci az foci!
Nagyon jó "móka" megcsinálni egy bajnokságot EGYSZER. Amikor megnyerjük nagyon örülünk, boldogok vagyunk. De ez a boldogság hamar elmúlik. A játék tudja az embert boldogítani esetekeben, de van amikor nagyon felidegesíti magát rajta az ember és elmegy az egésztől a kedve. Most gondolom az olvasók között sokan gondolhatják azt, hogy nem a FIFA 11-ről írok hanem magáról a sorozatról. Eddig arról írtam mivel gondoltam ismertetem mindenkivel mivel állunk szemben. Rátérek a játékra. A 11-es FIFA nem a legújabb de sokban nem különbözik a 12-től. Szóval arra jutottam, hogy inkább írok a 11-ről. A grafikával nem volt bajom, lényegében nem különbözött a többitől nagyon. A kommentátorok sok fajta szöveget olvasnak és az a jó benne, hogy legalább nem monoton hangon. Ezt díjaztam a játékban. De viszont van amikor egyes mondatokat rossz szituációkba rak be amik néha viccesen néznek ki. Vannak BUG-ok a játékban, igaz nem sok, de van. Pl: Átmegyünk egy emberrel a másikon, belecsúszunk valakibe. A hangok jók, a szurkolók élethűek. Bár nem nagyon mozognak. De az előzőkhöz képest még mindig többet. A menü zenéje jó és a menü pontoké is. Mi magunk is kiválaszthatjuk a nekünk tetsző zenét. A játék élmény egy ideig jó de utánna egy kicsit unalmassá és monotonná kezd válni az egész. Az irányítás egyszerű, gyorsan megszokható, könnyen kezelhető. Főleg Xbox, PSP, PS, platformokon.  De PC-n is egyszerű nem bonyolult.
Összességében:
Grafika: 10/8 (Bugok)
Játék Élmény:   10/6   ( egy idő után unalmas, monoton)
Hangok/Zene:  10/10
Irányítás:   10/10

Ajánlanám-e? Én azt ajánlom, hogy csak a sorozat egyik részét vegyétek meg, mert az újabbak között szinte nincs különbség. De ez egy legendás játék, Egyszer muszáj kipróbálni.

Admin jelentkezés!

Sziasztok meghírdetek egy Admin jelentkezést. Aki jelentkezni akar az tegye meg nov.8-20 között.
Nem kell mást tenned mint írni a jatekkritikak@freemail.hu-ra leírni, hogy melyik oldalunk szerkesztésébe akarsz beszállni. Könyv Közösség, Játék Kritikák. Ha azt írod, hogy kritikákat akarsz írni akkor írj emailben egy kritikát és elfogom olvasni és eldöntöm, hogy te leszel-e az új Admin vagy nem. Ha a Facebook Profilt akarod szerkeszteni akkor nem kell mást csinálni mint írni pár ötletet a Profil feldobásához. Ha az Oldal Dizájnjával akarsz foglalkozni akkor írj pár ötletet az oldal kinézetével kapcsolatban. Ha ötleteket akarsz adni akkor írj pár hasznos tanácsot, ötletet. Ha az emaileket akarod nézegetni és kiválasztani azokat amik a honlapra karülnek akkor írd oda, hogy melyik nap mennyi időt tudsz gép elött ülni. Ha pedig egy új oldal szerkesztésében akarsz részt venni akkor írd le honlap ötleted és írd meg mennyire tudod használni a Bloggert. Ha hírdetni akarod az oldalt akkor írd le milyen oldalakon hírdetnéd és azt, hogy ott mennyi esély lenne rá, hogy valaki látná.
Küldjetek Emailt ha egy "közösség" vezetői akartok lenni

Call Of Duty MW3 Multiplayer Gameplay

Top 10

Top 10 Zombies játék

Top 10:

10.       Call Of Duty World At War Zombie Mod
9.         Zombie Driver
8.        Boxhead Online Game (ingyenes)
7.        Left 4 Dead 1
6.       Plants VS. Zombie
5.       Resident Evil 5
4.      Zombie Island
3.      Dead Rising 2
2.       Left 4 Dead 2
1.       Call Of Duty Black Ops Zombie Mod

Minecraft Linkek amikre érdemes rámenni!

Magyar szerverek listája:
http://minecraft.web4.hu/cikk/magyar-szerverek
Magyar tört és eredeti szerverek listája:
http://coverykalandjai.com/minecraft-szerverek/
Minecraft letöltése ingyen:
http://www.mediafire.com/?6zvdyx3hl5fi7x9
Java letöltése:
http://www.java.com/en/download/index.jsp
Bukkit tört server készítő letöltése:
http://bukkit.org/
Hamachi letöltése:
http://download.chip.eu/hu/Hamachi-1.0.2.1_123914.html
Tört szerver készítése, csatlakozás tutorial videó:
http://videosmart.hu/video/minecraft-tort-szerver-keszitese-csatlakozas
Item ID Lista:
http://www.minecraftinfo.com/IDList.htm
Craftingok:
http://www.minecraftcrafting.info/
Szereverek listája:
http://mcserverlist.net/
Mapok letöltése:
http://www.minecraftworldshare.com/Maps.aspx
Skinek beszerzése tutorial videó:
http://videosmart.hu/video/minecraft-skin-berakasa-multiplayer-ala

Ha hibás valamelyik link akkor írjátok meg is kijavítom egy jóra!

A COD MW3 holnap a boltokban.

Holnap az-az 11-08-án fog kijönni a Call Of Duty azon belül is a Modern Warfare sorozat legújabb gyöngyszeme. A játék nagyon nem tér el az előző részektől. Bár itt már a nagyobb városokban lövöldözhetünk.
Pl: Berlin, New York, Párizs, London. A Trailer és Gameplay videókból itélve az Infinity Ward most nem a grafikára helyezte a hangsúlyt. Hanem a látványos megoldásokra, élvezetes pályákra és a Multiplayerre.
De egy ilyen híres nagy hírű játéknál, aminek eleve nagyon jó a grafikája minek fokozni? Ezt gondolhatták a készítők is mivel a grafika az MW1 grafikájához hasonlít. Viszont MW3-ban több mód, fegyverSingle Player pálya lesz. Bár észre lehetett venni, hogy az előző részekben a pályákon belüli tárgyak változtak meg csak. De a pályák alakja és összetétele lényegében ugyanaz maradt. PL: Call Of Duty 2 Carentan. Call Of Duty MW1
Chinatown. A játékról pár helyről érkeztek rossz visszajelzések de az emberek többsége szerint a Call Of Duty-t már nem lehet fokozni. A Youtubeos videókat amikben az MW3-at mutatják be vagy a Trailerje van. Azoknál elég sok rossz szavazat látható. De ez csak lehet, hogy első benymoás. Kitudja?